Catherine populair in Duitsland

Hoewel Duitsland al jaren geen regerende koninklijke familie meer heeft, smullen onze buren graag van het royale nieuws uit andere Europese landen. Vooral de Britse hertogin Catherine doet het erg goed in Duitsland. Met name jonge Duitse vrouwen zien de echtgenote van prins William als waar voorbeeld. Dit stelt het blad Frau im Spiegel vast naar aanleiding van een enquête. 

Van de ruim duizend ondervraagden geeft 22% aan dat Catherine de leukste Europese Royal is. En van de meisjes en vrouwen tussen de 14 en 29 jaar stemt maar liefst de helft op de hertogin. Daarmee laat ze kroonprinses Victoria van Zweden – die andere jaren altijd als winnaar uit de bus kwam – achter zich. Zij staat dit jaar op plaats drie. Ook koningin Má’xima is niet zo populair als de Britse hertogin, maar ze is wel goed voor een tweede plek. Vooral de wat oudere Duitse vrouwen zien onze koningin als voorbeeld. Máxima en Victoria krijgen ieder zo’n twintig procent van de stemmen.

Eerder bezette Catherine steevast de tweede plek in de lijst maar volgens het tijdschrift is haar populariteit sterk gestegen na de geboorte van haar zoon, prins George. Prinses Charlène van Monaco en erfgroothertogin Stéphanie van Luxemburg zijn in Duitsland het minst populair, zij krijgen slechts één procent van alle stemmen.

 

Lees ook:Catherine meest stijlvol
Lees ook:Kroonprinses Mary verkozen tot meest elegante vrouw
Lees ook:Catherine naar afscheid gynaecoloog
Lees ook:Royaal gegoogeld in 2013
Lees ook:Sidney basis reis William & Catherine

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>