Koningspaar in Noordrijn-Westfalen

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn gisteren begonnen aan hun tweedaagse werkbezoek aan Duitsland. Vandaag zijn ze te gast in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Ook deze dag staat in het teken van samenwerking tussen Nederland en Duitsland. Een ander doel van het bezoek is het versterken van de handelsrelaties. 

Verschillende thema’s staan deze twee da gen centraal: duurzame energie, de creatieve industrie, innovatie, arbeidsmarkt en onderwijs.

Vandaag ziet het programma van de koning en koningin er als volgt uit:

De dag begint met een bezoek aan het Zentrum für Niederlande-Studien van de Universiteit van Münster. Dit centrum zit in het Haus der Niederlande en viert het 25-jarig bestaan. Hier wordt gewerkt aan de banden tussen Duitsland, Nederland en Vlaanderen. Willem-Alexander, Máxima en minister Kamp praten hier met studenten.

- Daarna gaat het gezelschap naar Dortmund waar ze het Fraunhofer Institut für Materialfluss und Logistik (IML) bezoeken. Dit is een onderzoeksinstituut dat zich richt op logistieke processen. Vervolgens wonen ze de ondertekening van een Memorandum of Understanding tussen een Nederlands instituut voor logistiek onderzoek en een logistieke clusterorganisatie in het Ruhrgebied bij.

 - Het programma gaat verder in Essen, waar alles in het teken staat van het thema creatieve industrie. Het koningspaar bezoekt MMID, een industrieel ontwerpbureau uit Delft met vestigingen in Essen en Ulm. Ook krijgen ze een rondleiding langs voorbeelden van succesvolle Nederlands-Duitse samenwerkingen. Tot slot is er een lunch met Nederlandse en Duitse vertegenwoordigers en ondernemers uit de creatieve industrie.

- Als laatst staat Kleef op de agenda. Daar gaat het koningspaar naar een bijeenkomst van Nederlandse en Duitse bedrijven in de maakindustrie (industrie die nieuwe producten uit materialen vervaardigt). Deze bijeenkomst bestaat uit workshops over Industrie 4.0 en uitleg over opleidingen en het behoud van vakpersoneel.

Dan is het voor onze koning en koningin weer hoog tijd om Nederland op te zoeken. Er staan de komende week nog genoeg binnenlandse afspraken op de agenda!

Lees ook:Koningspaar naar Duitsland
Lees ook:Koning en koningin in Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen
Lees ook:Victoria en Daniel bezoeken Duitsland
Lees ook:Zweeds koningspaar in Nederland
Lees ook:1 jaar koning Willem-Alexander

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>