Nieuw portret van de Queen

Vanwege haar 88e verjaardag heeft Queen Elizabeth een portret cadeau gekregen. Het is gemaakt door fotograaf David Bailey. Hij maakte de foto op Buckingham Palace.

Bailey zegt tegen The Telegraph: Ik was altijd al een grote fan van de koningin. Ze heeft erg vriendelijke ogen met een ondeugende glinstering. Ik kon sterke vrouwen altijd al waarderen, en zij is een hele sterke vrouw.”

De fotograaf is geen vreemde voor de Britse koninklijke familie, hij legde ooit prinses Diana al op de gevoelige plaat vast. Ook maakte hij portretten van Francis Bacon en Andy Warhol.

Het nieuwe portret van de Queen maakt onderdeel uit van de GREAT-campagne. Deze organisatie wil Groot-Brittannië internationaal op de kaart zetten als topbestemming voor handel, toerisme, investeringen en onderwijs. De promotie moet het land banen en financiële groei opleveren.

Klik hier om het portret te bekijken.

Prins William en hertogin Catherine onthulden van de week ook een portret van de Queen. Dit deden ze tijdens hun bezoek aan Nieuw-Zeeland. 

 

Lees ook:Queen 88 jaar
Lees ook:Koninklijke foto’s op Paleis Het Loo in Apeldoorn
Lees ook:Portret Wilhelmina ontdekt
Lees ook:Queen spreekt tijdens Commonwealth Day
Lees ook:Queen zoekt butler

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>