Vorstelijke collega’s voor Jaime

Vorige week is prins Jaime door het kabinet benoemd tot Nederlandse ambassadeur in het Vaticaan. Hij is niet de enige gezant met blauw bloed; hij heeft drie ‘collega’s’ die ook een koninklijke titel hebben. 

Eén van de andere ambassadeurs bij de Heilige Stoel is prins David Mawokota Dlamini van Swaziland, hij werkt niet in Rome maar voert zijn ambt uit vanuit Brussel. Prinses Khetévane Bagration de Moukhrani van Georgië is ook ambassadeur voor het Vaticaan, zij doet dit al sinds 2005. Tot slot krijgt Jaime prins Nikolaus van Liechtenstein als collega.

Nikolaus is een doorgewinterde gezant, hij doet dit werk al sinds 1986 en dat maakt hem de langstdienende ambassadeur bij het Vaticaan. Hij is de broer van de vorst van Liechtenstein, Hans Adam II. De prins werkt net als zijn collega uit Swaziland niet in het Vaticaan zelf, zijn standplaats is Vaduz. Er zijn in de verte familiebanden tussen deze prins en Jaime: prinses Margaretha, de vrouw van Nikolaus, is een geboren prinses van Luxemburg en prinses van Bourbon-Parma. Ze is een zus van groothertog Henri en haar opa prins Félix was een broer van de grootvader van Jaime, prins Xavier.

Het Vaticaan

Lees ook:Jaime wordt ambassadeur bij Vaticaan
Lees ook:Foto’s! Prins Jaime de Bourbon de Parme zet appartement te koop
Lees ook:Prinses Carolina deelt babykiekje
Lees ook:Dochter voor Jaime en Viktória!
Lees ook:Open huis bij Prins Jaime de Bourbon de Parme

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>