Máxima helpt Japanse kroonprinses

Het gaat beter met de gezondheid van de Japanse kroonprinses Masako. Dit zou zij mede te danken hebben aan onze koningin Máxima. Masako heeft al negen jaar last van psychische- en aanpassingsproblemen omdat ze nooit een zoon heeft kunnen baren. Er is daardoor geen mannelijke erfgenaam in de Japanse koninklijke familie. Wel heeft het paar een dochter, Aiko. 

De Japanse kroonprins Naruhito met zijn vrouw, kroonprinses Masako.

De Japanse krant Asahi Shimbun maakt bekend dat het de goede kant op gaat met de gezondheid van Masako. Afgelopen april was de kroonprinses aanwezig bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Hier was ze op uitnodiging van koningin Máxima, die haar speciaal opbelde om te vragen of ze naar Nederland wilde komen. Het was de eerste keer in elf jaar dat de Japanse zo’n grote reis maakte.

In eerste instantie zag Masako het niet zitten om te komen, maar Máxima heeft haar weten te overtuigen. De Japanse kroonprins Naruhito is persoonlijk uitgenodigd door Willem-Alexander. Dit deed hij in maart tijdens een conferentie in New York.

Vorige week werd Masako vijftig jaar. Voor deze gelegenheid bracht ze een officiële verklaring naar buiten. Ze laat weten: ‘Het gaat steeds beter met me en ik ga richting een volledig herstel. Ik voel veel dankbaarheid voor de mensen die me hebben geholpen om te komen tot waar ik nu ben.’

Onze koninklijke familie onderhoudt warme banden met de Japanse royals. In 2006 vierde de Japanse familie twee weken lang vakantie in Nederland op uitnodiging van prinses Beatrix. Zij verbleven toen op Paleis Het Loo in Apeldoorn. Masako was toen al twee jaar niet in orde.

 

Lees ook:Nieuwjaar voor royals
Lees ook:Japans bezoek voor Juan Carlos
Lees ook:Sheika Moza in Japan
Lees ook:Koninklijke familie op skivakantie
Lees ook:Frederik terug in Sotsji

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>