Koning en koningin in Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vandaag en morgen op werkbezoek in Duitsland. Ze gaan naar de deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen, twee gebieden die aan Nederland grenzen. Ze zijn hier om de bestaande handelsrelaties met deze gebieden te verbeteren en de samenwerking te versterken. 

Het gaat daarbij vooral om de thema’s duurzame energie, de creatieve industrie, innovatie, arbeidsmarkt en onderwijs. Het programma van vandaag is overvol:

-  Vanmorgen begint het werkbezoek op de universiteit in Oldenburg (Nedersaksen). De koning en koningin worden welkom geheten minister-president Weil van Nedersaksen. Daarna staat de ochtend in het teken van duurzame energie.

- Vervolgens gaat het koningspaar naar Leer om zich te verdiepen in grensoverschrijdende (maritieme) samenwerking, onderwijs en werkgelegenheid. Zo gaan ze naar het Maritieme Competentiecentrum Mariko, waar ze onder meer lunchen met Duitse bestuurders die zich bezighouden met grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van onderwijs en opleiding.

- De koningin gaat vervolgens langs bij de campagnestand van ‘Frische ist Leben’ in Leer. Dit is een gezamenlijke campagne van betrokken partijen uit Duitsland, Nederland en België om de consumptie van verse groente en fruit in Duitsland te bevorderen.

- Daarna voegt de koning zich weer bij zijn vrouw en gaan ze in Werlte naar de power-to-gas proefinstallatie van Audi. Daar wordt elektriciteit omgezet in en opgeslagen als methaangas. Dit kan worden gebruikt als brandstof voor auto’s.

Hierna zit het werkbezoek aan Nedersaksen erop. De afsluiting van de lange dag bestaat uit een diner in Schloss Wilkinghege in Münster. Daar is minister-president Weil wederom bij aanwezig, net als minister-president Kraft van Noordrijn-Westfalen. Ons koningspaar wordt deze twee dagen vergezeld door minister Kamp van Economische Zaken.

 

Lees ook:Koningspaar naar Duitsland
Lees ook:Koningspaar in Noordrijn-Westfalen
Lees ook:Duitse Bondsraadvoorzitter ontmoet koning
Lees ook:Live: Kennismakingsbezoek Italië
Lees ook:Zweeds koningspaar in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>