Jarige prins Maurits

Het is een drukke verjaardagsweek bij de Oranjes en ook de collega monarchen hebben deze week veel jarigen in hun midden. Vandaag is prins Maurits jarig, de oudste zoon van prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven mag 46 kaarsjes uitblazen. 

Gisteren werd de Deense koningin Margrethe een jaartje ouder. Ze vierde haar 74e verjaardag. Dit deed ze behalve met haar familie ook met het complete Deense volk, dat uitgebreid de gelegenheid kreeg om haar te feliciteren. Zo verscheen de koningin onder meer samen met haar man, zoon Frederik, prinses Mary en kleinkinderen op de veranda van haar paleis. Het volk kon haar op die manier vanuit de tuin toezwaaien en feliciteren. Ook is er een felicitatieregister geopend dat door iedereen getekend mag worden.

Daarnaast vierde groothertog Henri van Luxemburg gisteren zijn 59e verjaardag. Zijn zoon Sebastien mocht op dezelfde dag 22 kaarsjes uitblazen. Tot slot vierde de Belgen gisteren de verjaardag van de dochter van het koningspaar: prinses Eleonore werd zes jaar. 

Lees ook:Koningin Rania op Facebook
Lees ook:Prins Henrik publiceert gedichtenbundels
Lees ook:Pieter van Vollenhoven 75
Lees ook:William haast zich naar huis voor verjaardag Catherine
Lees ook:Vandaag: twee koninklijke verjaardagen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>