President China bezoekt Nederland

De president van de China, Xi Jinping, komt naar Nederland! Zaterdag 22 en zondag 23 maart staat er een officiële staatsbezoek op het programma. De president wordt vergezeld door zijn vrouw Peng Liyuan, een aantal ministers en een grote handelsdelegatie.

Het is een bijzonder bezoek omdat dit het eerste inkomende staatsbezoek aan Nederland is sinds Willem-Alexander koning is. De laatste keer dat Nederland een staatsbezoek bracht aan China was in 1999. Toen was Beatrix koningin en Willem-Alexander was mee als troonopvolger. De president van China was destijds Jiang Zemin. 

De Rijksvoorlichtingsdienst zegt dat het bezoek de goede bilaterale banden tussen ons land en China bevestigt. Natuurlijk gaat de president aansluitend aan de visite naar de nucleaire top in Den Haag.

Eigenlijk komt de aankondiging van het staatsbezoek relatief laat. Normaal gesproken worden dergelijke visites zeer ruim van tevoren aangekondigd. Maar dit bezoek is pas laat bevestigd en het programma moet dan ook nog deels in elkaar worden gezet.

Lees ook:Koningspaar begint morgen aan staatsbezoek Frankrijk
Lees ook:Inkomend staatsbezoek Mexico aangekondigd
Lees ook:Chinese president bezoekt België
Lees ook:Hollande vandaag in Nederland
Lees ook:Zweeds koningspaar in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>