Prijs voor organisatie Mabel

Prinses Mabel is met haar organisatie ‘Girls Not Brides’ in de prijzen gevallen.  De stichting die zich wereldwijd inzet tegen kindhuwelijken heeft een Skoll Award gewonnen, een prijs van de Skoll Foundation die wordt uitgereikt aan organisaties die zich bezighouden met sociaal ondernemerschap. De winnaars worden gekozen omdat ze een groot verschil maken in de wereld.

De prinses is de trotse voorzitter van de organisatie. Via Twitter laat ‘Girls Not Brides’ weten dat ze zeer vereerd zijn met het winnen van de prijs. Mabel heeft dit bericht geretweet. De organisatie schrijft: “We’re humbled to receive SkollFoundation Award for efforts to boost end childmarriage work globally.”

Prinses Mabel (2008). Foto: Koninklijk Huis.

 

Naast ‘Girls Not Brides’ zijn er nog zes prijswinnaars die een miljoen euro hebben gewonnen.

De organisatie is actief in vijftig landen waar de positie van meisjes in de samenleving nog te wensen overlaat. ‘Girls Not Brides’ helpt deze meisjes op weg naar een betere toekomst. Zo kunnen ze naar school en worden kindhuwelijken tegen gegaan.

Klik hier voor de website van de Skoll Foundation en via deze link is de site van ‘Girls Not Brides’ te vinden.

 

Lees ook:Prinses Mabel ontvangt Canadese mensenrechtenprijs
Lees ook:Mabel in Noorwegen
Lees ook:Prinsessen Beatrix en Mabel bij Prins Friso Ingenieursprijs
Lees ook:Ook dit jaar koningsspelen
Lees ook:Prins Daniel wil meer orgaandonoren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>